Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër
kultivon, afirmon dhe stimulon vlerat letrare dhe artistike të shqiptarëve në Zvicër.

Zmadho shkronjat : + -

ORGANIZIMET E RADHËS:


..

Data: Vendi :


Organizimet e kaluara të SHKSHZ:

Takimet e dhjetorit

me 25.12.2016 në Zürich

Simpozium me rastin e 80 vjetorit të lindjes së Ismajl Kadaresë

me 29.10.2016 në Zürich

Pranvera Poetike e Diasporës 2016

me 22.05.2016 në Qendrën Kulturore Shqiptare në Zürich

Promovimet e librave: "Zonja me të kuqe" roman nga Majlinda Nana Rama, "Në krahët e ëndrrës" poezi nga Fatmire Zenelaj Sopa dhe "Muranat e muzgut" poezi nga Shaip Beqiri

me 20.03.2016 në Qendrën Kulturore Shqiptare në Zürich

Takimet e dhjetorit të SHKSHZ-së

me 20.12.2015 në Qendrën Kulturore Shqiptare në Zürich

Takim me veprën letrare në 70 vjetorin e lindjes së autorit Ymer Shkreli

me 14.11.2015 në Zürich

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik

me datën 10 maj 2015 në Faoug

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik

me datën 10 maj 2015 në Faoug

Debati letrar "Ndërmjet rreshtave, qëndron ende, apo?"

me datën 15 mars 2015 në Bern

Përurimi i librit me poezi "Dallandyshet e Preshevës" të autores Afërdita Salihu dhe

përurimi i dy vëllimeve me poezi "Torzo e shpirtit tim" dhe "Shtegtimi i lirisë" të autorit Brahim Avdyli

me datën 15 mars 2015 në Bern

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik 1

me datën 8 mars 2015 në Geneve

pr1 pr2

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik 2

me datën 8 mars 2015 në Geneve

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik 3

me datën 8 mars 2015 në Geneve

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik

me datën 28 Nëntor 2014 në Zürich

1 1

Festivali i leximit letrar dhe prezantimit artistik 2

me datën 28 Nëntor 2014 në Zürich

1 1

Përurimi i librit

Një rezistencë ndryshe

të autorit Xun Çeta

me datën 19.10.2014 në Emenbrücke (Luzern)

1 1

Përurimi i librit

Hydra des Zorns/Hidra e mllefit

të autorit Shaip Beqiri

me datën 18.10.2014 në Bern dhe me 25.10.2014 në Zürich

1 1

Përurimi i librit

Aty ku s'jam unë

të autorit Fehmi Qerimi

me datën 14.06.2014 në Zürich

1 1

Përurimi i librit

Traumat e tranzicionit

të autores Elida Buqpapaj

me datën 05.04.2014 në Zürich

1 2

Takim letrar me profesor Agim Vincën

Tema : Krijimtaria letrare e shkrimtarit Sulejman Krasniqi

me datën 30.03.2014 në Bern

Përurimi i përmbledhjes me poezi "Anatomia e brymës"

me autor Shefqet Dibrani, me datën 15.03.2014 në Zürich

Përurimi i librit "Shqiptarët e Zvicrës - 1001 pamje"

nga gazetari Rexhep Rifati, me 26.01.2014 në Lausanne, 1.02.2014 në Kreutzingen, me 2.02.2014 në Shclieren (ZH).

Krijimtaria letrare e Brahim Avdylit në Zvicër, dhe disa vlera të saj, veprat "Qielli i paprekur", "Vetëvrasja e një poeti", etj

me datën 7.12.2013 në Zürich.

.

Ekspozita e përbashkët e Lirie Rrahmanit dhe Dardanë Gorancit, dy krijueseve të arteve pamore,

me_datën 29.11.2013 në Bern dhe me 1.12.2013 në Lausanne.

Përurimi i librit "Sy më sy me jetën - Biografi e Mehmet Kajtazit"

me datën 16.11.2013 në Ecublens (Lausanne).

kajtazi

Përurimi i "Poezi dhe dy monodrama", "Vargu magjik", "Ankthi i artë" dhe "Udhët e yjeve" të autorit Lebit Murtishi,

me datën 3.11.2013 në Bern

.

Debati letrar me temën: "Zhvillimi i vlerave tona letrare dhe artistike në Zvicër"

me 8.06.2013 në Lausanne.

foto foto

foto

Përurimi i librit "Netët pikojnë dhembje" i autorit Fehmi Berisha,

me datën 25.05.2013 në Zürich.

   
foto

Përurimi i librit "Rrugëtim fatal" i autorit Muharrem Blakaj,

me 19 maj 2013, Zürich.

foto

Kuvendi zgjedhor i SHKKSHZ me datën 12 maj 2013

në Emenbrücke (Luzern).

foto

Përurimi i librit "Nën arkada të universit" i autorit Nokë Sinishtaj me datën

12 maj 2013 në Emenbrücke.

foto

• Përurimi i librit në frengjisht "L'otage des mots" i Fahrije Kllokoqi Krasniqi,

me 20.04.2013 në Martigny.

• Përurimi i dy librave të autorit Jusuf Osmani:

1. "Krimet e Serbisë në Kosovë 1998-1999"


2. "Krimet e Serbisë ndaj fëmijëve në Kosovë 1998-1999"

me 8.02.2013 në ora 19.30, në Cyrih.

me 9.02.2013 në ora 15.00 në Bern,

me 9.02.2013 në ora 19.30 në në Gjenevë.

• Përurimi i librit "Puhizë shpirti" i shkrimtarit Halil Haxhëosaj,

me 26.05.2012 në Emmenbrücke.

foto

• Manifestimi kulturor me rastin e përvjetorit të themelimit dhe Kuvendin vjetor,

me 13.05.2012 në Bern

- Prezantimi i librit "Varri i braktisur" i autorit Arbër Ahmetaj

- Prezantimi i librit "Nuk isha student i dhjetorit" i autorit Mehmet Elezi

- Prezantimi i librit "Dhjetor 90, si e mbaj mend" i një grup autorësh.

• Përurimi i librit "Të çoroditur" i autores 16-vjeçare Rehana Doko,

me 31.03.2012 në Emmenbrücke (Luzern).

• Përurimi i librit "Peng i fjalës" i autores Fahrije Kllokoqi Krasniqi,

me 03.03.2012 në Martigny.

foto

• Takime kulturore letrare me shkrimtarë nga Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës,

bashkë me UPSH dhe Pranvera'81.

- Orë letrare dhe tryezë bisede me 11.02.2012 në ora 19.30 në Gjenevë.

 

foto

- Orë letrare dhe tryezë bisede me 12.02.2012 në ora 14.30 në Bern.

- Orë letrare dhe tryezë bisede me 12.02.2012 në ora 19.30 në Zürich.

 

foto

• Festivali i leximit dhe prezantimit artistik me 03.07.2011 në Avenches

 

foto

• Kuvendi i parë i Shoqatës me 15.05.2011

 

facebook

Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër  © 2015, SHKSHZ@hotmail.com