Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër

Associazione di Creatori Albanesi in Zvicera

Association des Créateurs Albanais en Suisse

Verein der Albanischen Kulturschaffenden in der Schweiz

Ibrahim Kodra


Portreti i Ibrahim Kodrës është ikona përfaqësuese për profilet e anëtarëve tanë nga fushëveprimtaria e arteve pamore


Përgjegjës


Adem Dërmaku


Antarë

Ekpozita 2020


Nexhmedin Jonuzi


Abdus Sadriu


Ridvan Sadriu


Urim Berisha


Samedin Asllani


Veton Spahiu


Avdi Hajdari - Kame


Yll Lenjani


Avni Hajdari


Arsim Berisha


Ali Sinani


Nik Përgjokaj


Bashkim Beqiri


Visar Kryeziu


Zogëza Hajredini


Adem Dermaku


Kushtrim Sylejmani


Adem Dermaku -  www.kunsthausgrenchen.ch

Abdusamed Sadriji "DUSSII lindur në Gjilan 15.05.1967

Shkollen fillore dhe të mesme e kreu në Gjilan

Ka perfunduar Akademin e Artit:  "Drejtimi i artit figurativ" dega e pikturës në klasen e Muslim Mulliqit.

Pjesmarrës i ekspozitave tradicionale "Salloni pranveror" dhe "Salloni i të rinjëve"  si dhe i shpërblyer nga juria.

 

Nga viti 1992 jeton me familje në Zvicër.

 

Ka pasur disa paraqitje inviduale dhe të përbashkta ku u vlersuan lart nga gazetat zvicerane siq ishte psh.  " Aargauer Zeitung" 

Adem Dërmaku

Ali Atiqi - ALKO

Ali Sinani

Avdi Hajdari - KAME

Kushtrim Sylejmani

Nexhmedin Jonuzi

Riad Mehmeti

Urim Berisha

Vesel Xhaferi

Zogëza Hajdini

SHKSHZ është subjekt kulturor, që angazhohet të përfaqësoj interesat e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër. Ajo gjithashtu angazhohet me gjitha kapacitetet e saj për t’u shërbyer të gjithë krijuesve të të gjitha profileve me synim të prezentimit, afirmimit si dhe shkëmbimit të vlerave kulturore me popujt vendas.
Shoqata bën prezantimin e autorëve të saj dhe të krijimtarisë së tyre. Aktiviteti i saj përqendrohet në organizimin e përgjithshëm të jetës kulturore në Zvicër, përmes takimeve të ndryshme artistike, konkurseve të kategorive të ndryshme krijuese etj.


SHKSHZ është subjekt kulturor, jofitimprurës, jopolitik që respekton me përpikmëri ligjet e vendit ku vepron.

Faqja jonë në fb dhe ajo në internet, do jenë platforma pune të Kryesisë dhe sektorëve për publikimin e informacioneve, aktiviteteve, vendimeve si dhe publikimit të përgjithshëm të profilit të SHKSHZ dhe anëtarësisë së saj.